Smučišče Golte – zimska pravljica: svež sneg, krpljanje, smučanje

by Katarina
Objavljeno: Posodobljeno:

A se še spomnite petka, ko je noro snežilo in je bil v prometu cel kaos? No, midva sva bila verjetno ena redkih, ki sva se snega razveselila. Namreč, na povabilo Hotela Golte sva se v soboto odpravljala na štajersko smučišče Golte. In kaj je lahko boljše, kot pa pol metra svežega snega? “Končno prava zima!” sva si mislila.

zasneženo smučišče golte

Noro lepi zimski pogledi. Golte, Slovenija

Smučišče Golte – kaj vse sva tam počela

Krpljanje v svežem snegu

Najino bivanje na Golteh sva začela s popoldanskim sprehodom s krpljami, ki se je razpotegnil v nočno lomastenje po gozdu. Svežega snega je bilo gotovo 50cm, če ne še več, udiralo pa se je tudi nenormalno globoko – kljub krpljam in posledično večji stopalni površini/manjšemu tlaku. Mislila sva, da bova naredila celo pot po Golteh, ki je krožna pot od hotela pa naokoli po planini. Ampak sva se premikala tako počasi, da naju je tema ujela po prehojenih le nekaj sto metrih. Zaradi čudovite narave, beri: zasneženih smrek, sva se itak ves čas ustavljala in fotografirala. Kadar pa sva hodila, pa sva šla tudi izredno počasi zaradi visoke snežne odeje. Kakorkoli, bila je super dogodivščina. Nekaj čisto posebnega je bilo hoditi po temnih gozdovih ob rahlem sneženju in globokem snegu, ki je udušil praktično vse zvoke okolice. In za seboj puščati odtise v snegu, ki prej spominjajo na snežno pošast Jeti, kot pa na človeka.

večer na smučišču. ratragi teptajo sneg

Večer na planini Golte. Spodaj pa ratragi teptajo sneg

Smučanje na Golteh

Glede na to, da je Hotel Golte direktno na smučišču, sva imela željo, da bi bila naslednji dan med prvimi, ki se bodo peljali po sveže zratragiranih strminah. Saj veste, tisti sveže steptani valovčki na smučišču … ja, je nekaj posebnega, če jih lahko prvi uničiš 🙂 Seveda pa sva po najini stari navadi zamujala. Rok krivi mene, da sem prepočasna, jaz krivim njega oz. hotelski zajtrk, ker je bilo preveč izbire in je bilo treba seveda vse poskusit 🙂 Pa še prijazna kuharica je posebaj za Roka pripravila brezglutenske palačinke z riževim mlekom … kako bi se človek temu uprl? No, in v tem času, so najbližjo progo že prevozili drugi smučarji in zravnali te “dragocene” valovčke. Nič zato, sva našla pa eno drugo progo nekoliko višje, ki je bila  manj zvožena in se tam izživela.

hotel Golte, pogled na smučišče ob sončnem vzhodu

Sončni vzhod na Golteh

Wellness Golte

Kot se po smučanju spodobi, sva se šla še pogret v savno. Načeloma sva bila do koriščenja wellnessa upravičena prvi večer, ampak ker sva se zamudila s krpljanjem in potem še večerjo, so nama dovolili, da sva to izkoristila šele v nedeljo popoldan. Čeprav imava načeloma veliko rajši aktivnosti v naravi, pa se je tudi malo razvajanja in sprostitve prileglo. Najboljše je bilo sedeti v masažnem bazenu in gledati ven na zasneženo pokrajino.

moški sedi v masažnem bazenu

Na toplem, v jacuzziju, zunaj pa zima!

Po vsem tem obilnem sneženju je bila nedelja sončna in lahko si predstavljate, da so bili pogledi čudoviti vsak trenutek naravnost čudoviti. Modro nebo, zelene smreke, ki so se šibile pod debelo snežno odejo in pa seveda belina kamor seže pogled! Hribi, doline … vse zasneženo! Čudovito! To je to, kar se od zime pričakuje. Saj načeloma nisem velika ljubiteljica zime, ampak, če že imamo ta letni čas, pa naj bo tak kot se spodobi: s snegom in mrazom.

polna luna nad smučiščem Golte

Polna luna nad smučiščem … kičasto lepo 🙂

Hvala Hotelu Golte za povabilo. Kot vedno, zapis je plod najinih doživetij in predstavlja najino mnenje.

PREBERI ŠE  Roška pešpot - po sledeh medvedove šape v Kočevskem Rogu

PS: imava pa toliko lepih slik, da jih tule na koncu dodajava še nekaj:

Komentiraj

Lahkih nog naokrog
error: Vsebina je zaščitena